Če iščete inspiracijo za vaše počitnice in ne veste kam, se odločite za Grčijo, ki je najlepša destinacija v Evropi. Grčija ima števine prelepe otoke ter edinstveno arhitekturo, ki bo vaše počitnice naredila popolne.

torek, 19. februar 2013

KOS



Kos je otok Hipokrata (oče medicine), tretji največji na Dodekanez po Rodosu in Karpathos, ki leži tik ob obali Male Azije, med Nisyros otok Kalymnos in.

Ne smete zamuditi obiskati mesto Asklepeion. Leta 460 pred našim štetjem je bil Hipokrat rojen na Kosu. Po njegovi smrti so ljudje Kos zgradili znameniti Asklepeion, v čast bogu Asclepios, ki je delovala kot bolnišnica, ki so uporabljali metode zdravljenja, ki jih je učil Hipokrat.

Kos ponuja zdravo blago klimo večino leta. Navdušilo vas bo grško sonce in čudovite plaže, ki zlate Kos mednarodno turistično središče in eden od najbolj privlačnih in lepo od grških otokih. Kos je povezan neposredno z letalom iz mnogih prestolnicah Evrope, kot tudi iz Aten in na Rodosa. Obstajajo trajekti na Kosu iz večine grških otokov, ostalo Dodekanez, Piraeus, Kikladi, Kreti, grških otokov v severnem in vzhodnem Egejskem morju in Kavala. Kos obljublja nepozabne počitnice.




Prikaži večji zemljevid