Če iščete inspiracijo za vaše počitnice in ne veste kam, se odločite za Grčijo, ki je najlepša destinacija v Evropi. Grčija ima števine prelepe otoke ter edinstveno arhitekturo, ki bo vaše počitnice naredila popolne.

torek, 19. februar 2013

NAXOS




Je najlepši in največji otok v verigi, leži med otoki Mikonos, Amorgos in Paros. Narava ga je obdarila s svojimi številnimi lepotami. Lepe zelene gore, gorske reke in slapovi, ki poleti presahnejo in poženejo bujno oleandrovo cvetje. Na rodovitnih zelenih poljih pridelujejo olive, limone, orehe, grozdje, cvetje in zelenjavo. Glavno mesto in pristanišče Naksos daje prednost trgovini, šele nato turizmu. Ozke ulice, katere se vzpenjajo iz pristanišča v srednjeveško mesto so temne in delujejo grozeče. Za obzidjem stare Khore so benečanske hiše, veže, prav na vrhu pa benečanska graščina, vojvodska palača. Okrog pristanišča je veliko tavern, barov, restavracij in prodajaln. Poznani so tudi po pridelavi nadpovprečno dobrih vin. Otok ima veliko lepih plaž, do katerih lahko pridete z avtobusom ali čajko(ladjico).





Kikladi so to, kar bi naj poimenovali grški sanjski otoki. Nahajajo se v južnem Egejskem morju med Peloponzeom in Turčijo. Je skupnost 39 otokov, majhnih in velikih, poznanih po svoji edinstveni vegetaciji, morskem življenju in svojih pokrajinskih značilnostih. Otoki imajo značilno sredozemsko klimo, z blagimi milimi zimami in toplimi vročimi poletji. So vulkanskega nastanka in posledica gibanja arhitektonskih plošč.





Kikladi imajo značilno mediteransko podnebje, poletje je vroče in plaže so polne. Potovati imate možnost čez celo leto, večin turistov potuje sem v poletnih mesecih tudi v pred in po sezoni.