Če iščete inspiracijo za vaše počitnice in ne veste kam, se odločite za Grčijo, ki je najlepša destinacija v Evropi. Grčija ima števine prelepe otoke ter edinstveno arhitekturo, ki bo vaše počitnice naredila popolne.

torek, 19. februar 2013

SKIATOS







Skiatos je otok, ki vas nežno opominja, da je kdaj pa kdaj čas, da storite nekaj dobrega tudi zase, za svoje želje, ideje in sanje. Predvsem južna obala Skiathosa se namreč ponaša s številnimi lahko dostopnimi zlatorumenimi peščenimi plažami, tako da boste lahko vsak dan uživali na drugi. Sanjske Megali Ammos, Achladies, Platania, Troulos, Agia Eleni, Krassas in Koukounaries, ki se je drži tudi sloves ene najlepših evropskih plaž, ponujajo veliko kopalnih užitkov. Bujni zeleni gozdovi, ki se velikokrat razprostirajo vse do obale, pa naredijo prijetno tudi poležavanje. 





Ker je otok bogat z vodo, najdemo na njem veliko oljčnih nasadov, žitnih polj, cipres, topolov, palm, sadnih dreves, pa tudi različne rastline in cvetlice, kot so sončnice, divje orhideje, anemone, vrtnice, oleander in čudovite bugenvilije. Bujna sredozemska vegetacija, ki pokriva skoraj celoten otok, mu daje prav posebno smaragdno barvo.Veličastna lepota otoka, ki jo je ustvarila moč morja in časa, pride še zlasti do izraza na nedotaknjeni severni obali otoka. Veliko pozornosti vzbujata jami Galazia (azurna) in Skoteini (temna), pravo doživetje je izlet z ladjico na prodnato plažo Lalaria, ki je znana po svoji štrleči luknjasti skali. Severni del otoka je zanimiv tudi zgodovinsko, predvsem zaradi samostana Evangelistria, ki je nudil zatočišče revnim družinam, ko so otok pogosto napadali turško-albanski pirati in tatovi.