Če iščete inspiracijo za vaše počitnice in ne veste kam, se odločite za Grčijo, ki je najlepša destinacija v Evropi. Grčija ima števine prelepe otoke ter edinstveno arhitekturo, ki bo vaše počitnice naredila popolne.

torek, 19. februar 2013

PATMOS



Patmos nima svojega letališča, ima pa vse tisto, kar boste morda na Kosu pogrešali — tradicionalno grško življenje, mir in nešteto samotnih plaž. Zaradi samostana in jame svetega Johna, ki jo je UNESCO razglasil za svetovno dediščino, večina turistov otok obišče samo čez dan, popoldne pa odidejo. Če ste ljubitelj pristne Grčije in ne marate masovnega turizma, potem ostanite na prelepem otoku Patmosu vsaj nekaj dni. Na otoku je turizem dovolj razvit, da zlahka najdete udobno namestitev, ne boste pa občutili posledic masovnega turizma kot na otoku Kosu. Iz pristanišča v mestu Skala redno vozijo čolni do prekrasnih peščenih plaž, otok pa lahko raziščete tudi z najetim avtomobilom.






Glavno mesto je tudi dobro izhodišče za obisk glavnih plaž na otoku, kamor vozijo majhne izletniške barčice. Iz Skale se po tlakovani pešpoti povzpnete na Horo. Pot je dolga, bogata nagrada zanjo pa je prelep panoramski razgled na Samos in Ikarijo. Hora velja za dragulj bizantinske arhitekture. Številne bele ozke ulice vas popeljejo med več kot 40 samostani in cerkvami.