Če iščete inspiracijo za vaše počitnice in ne veste kam, se odločite za Grčijo, ki je najlepša destinacija v Evropi. Grčija ima števine prelepe otoke ter edinstveno arhitekturo, ki bo vaše počitnice naredila popolne.

torek, 19. februar 2013

IKARIJA

Na otoku najdete čudovito lepoto narave, osupljive panoramske razglede, čist gorski zrak, številne terapevtske vroče vrelce, resnično neokrnjeno morje ter prijazne ljudi. Glavno mesto otoka je Agios Kirikos, v katerem najdemo toplice, ki datirajo v rimski čas. So še vedno zelo priljubljene in Grki jih radi obiskujejo. Na severovzhodu otoka se lahko peš odpravite do 2 km oddaljene vasice Terma, kjer se prav tako nahajajo številne toplice. Delujoče izvire med skalami v morski plitvini lahko vidite tudi pri Termi Lefkadasu. Glavno letovišče na otoku je Armenistis, ki ga obdajajo lepe plaže in gozdovi. Najbolj znani plaži sta Livadi in Mesakti. Ikarija je redek primer med grškimi otoki, ki je ostala zvesta sebi in temu prilagodila način življenja. Otok predstavlja ravnovesje med naravo, svobodo in časom razvoja. Dostop: Trajekt vozi s Samosa iz mesta Samos 6-krat tedensko (pribl. 4,5 ure) v mesto Evdilos na Ikariji, iz Karlovasija do Evdilosa na Ikariji 4-krat tedensko (pribl. 3 ure) s Hiosa iz mesta Chios v mesto Evdilos na Ikariji 2-krat tedensko (pribl. 11 ur) in 1-krat tedensko z Lezbosa iz mesta Mytilini v mesto Evdilos na Ikariji (14 ur).

Ikarija je čudovit otok v vzhodnem delu Egejskega morja. Bil je dom mitološkega Ikarosa, ki je po legendi letel preblizu sonca, zaradi tega se mu je na umetnih krilih stopil vosek in omahnil je v smrt.


Površina otoka je 660 km, dolžina okrog 160 km.