Če iščete inspiracijo za vaše počitnice in ne veste kam, se odločite za Grčijo, ki je najlepša destinacija v Evropi. Grčija ima števine prelepe otoke ter edinstveno arhitekturo, ki bo vaše počitnice naredila popolne.

torek, 19. februar 2013

KRETA



Kreta je največji grški otok v Egejskem morju in peti največji v Sredozemskem morju. Po podatkih iz leta 1991 ima pol milijona prebivalcev. Je pretežno gorat otok. S svojo raznolikostjo, gorovjem, soteskami, podzemnimi jamami, polji, belimi in črnimi plažami, smaragdnim morjem in gostoljubnostjo domačinov vsako leto privablja množice turistov z vseh koncev sveta. Kreto je opisoval že Homer. Pisal je o približno 4000 let starem mestu KNOSSOS, zibelki zahodne civilizacije. Mogočni otok je tudi rojstni kraj vrhovnega boga grške mitologije Zevs. Na Kreti se bo pogled izgubil oljk, limonovcev in pomarančevcev ter kulturnih in zgodovinskih zapuščinah. Čez 300 sončnih dni obljublja nepozabne počitnice. 





Če želite Kreto res raziskati, potrebujete vsaj 14 dni in najbolje bo, da vmes tudi zamenjate lokacijo prenočišča - v nasprotnem boste zaradi razpotegnjenosti otoka vsak dan veliko prevozili. Izven glavne turistične sezone se hitro najde dobro in poceni prenočišče.